Prečo skončili Topserialy.sk a ďalšie weby pre nelegálne sledovanie filmov a seriálov?

Prečo skončili Topserialy.sk a ďalšie weby pre nelegálne sledovanie filmov a seriálov? Zdroj: Topseriály

Posledné dni mnohí sledovatelia nelegálnych stránok so seriálmi a filmami ostali sklamaní. Desiatky pirátskych webov, na ktorých sa v Česku a na Slovensku dali ilegálne sledovať filmy a seriály, skončili.

 

„Populárna slovenská stránka s nelegálnym videoobsahom TopSerialy.to, nečakane ukončila svoju činnosť. Zároveň zrušila aj svoju facebookovú stránku,“ upozornil web žive.sk. Problémy majú aj ďalšie obdobné stránky. Medzi nimi napríklad portál Bombuj.tv alebo SledujSerialy.to a ďalšie.

Dôvodom je to, že pôvodný zdroj, odkiaľ tieto weby sťahovali obsah, je nedostupný. "Služby verystream, oload, streamango a rapidvideo ukončili svoju prevádzku, vzhľadom na fakt, že všetky odkazy na videa boli z týchto zdrojov, sme sa rozhodli ukončiť prevádzku aj my,“ napísal portál Top seriály na svojom webe.

Vypnutie pôvodných zdrojov serverov Openload a Streamango je výsledkom dlhoročného boja protipirátskej organizácie ACE – Alliance for Creativity and Entertainment bojujúcej za autorské práva v audiovizuálnom priemysle proti nelegálnym šíriteľom.

Napríklad webový server Openload s miliónmi pravidelných návštevníkov generuje väčšiu návštevnosť ako populárne streamingové služby, ako sú Hulu alebo HBO Go. "Samotné Openload malo napríklad len v Rumunsku, Francúzsku a Nemecku viac ako 1 000 serverov a generovalo viac sledovaní ako mnoho hlavných zdrojov legálneho obsahu,“ upozornilo ACE podľa webu Torrentfreak.com.

Aliancia potvrdila, že dosiahla dohodu s prevádzkovateľom stránok Openload . Výsledkom je, že mnohé súvisiace domény Openload, ako napríklad oload.cc, oload.club a oload.download, openload.pw a oloadcdn.net, sú teraz tiež offline.

To isté platí pre server Streamango.com , ktorý sa už dlho považoval za pripojený k Openload.