SME.sk spustilo nový projekt Index

SME.sk spustilo nový projekt Index Foto: Petit Press

Po exode redaktorov Trendu vzniká ďalší ekonomický titul. Vydavateľstvo Petit Press dnes spustilo ekonomický web Index.

 

Index je podstránkou Sme.sk.

„Bude prinášať čitateľom zaujímavé a aktuálne informácie zo sveta biznisu, ekonomiky, rozhovory s manažérmi a lídrami z rôznych odvetví a oblastí podnikania, inšpiratívne príbehy firiem, start-upov a ľudí, ktorí za nimi stoja či analýzy a komentáre,“ píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Na čele Indexu je Branislav Benčat, bývalý šéfredaktor týždenníka Trend. Do vydavateľstva Petit Press prišiel v lete, keď sa stal šéfredaktorom magazínu Profit.

Z Trendu prišiel aktuálne do nového projektu aj bývalý zástupca šéfredaktora Tomáš Vašuta, dlhoročný vedúci redaktor a editor Trendu Jozef Andacký či reportér Jozef Tvardzík.

Podrobnosti: Z Trendu odchádza nový šéfredaktor, hlavný komentátor a viacerí redaktori

Pre nový titul bude písať aj bývalý redaktor Trendu a donedávna šéfredaktor Profitu Eduard Žitňanský, Martin Lindák, ktorý pôsobil ako analytik v Nadácii F. A. Hayeka a ďalší redaktori pôsobiaci v denníku SME.

 Ďalšia časť odídencov z Trendu spustila v septembri ekonomický Denník E, ktorý pripravuje tím bývalého šéfredaktora Trendu a bývalého šéfa už neexistujúceho vydavateľstva Trend Holding Oliver Brunovský.

“Ekonomickej žurnalistike sa denník Sme a mesačník Profit venovali aj doteraz, no cieľom Indexu je posunúť ju na úroveň špecializovaného titulu a poskytnúť tak čitateľovi komplexný informačný balík bez nutnosti odchádzať v záujme o kvalitné biznisové čítanie inde. Na Sme.sk chodí mesačne takmer 2,6 milióna čitateľov a veríme, že sa nám podarí pritiahnuť aj ďalších, ktorí sa zaujímajú o témy zo sveta obchodu a podnikania,” povedal šéfredaktor Indexu a mesačníka Profit Branislav Benčat.

Články od redakcie Indexu budú vychádzať na stránke Index.sme.sk a pravidelne aj v denníku SME a v mesačníku Profit, ktorý prechádza postupnou obmenou.

„K prémiovému ekonomickému obsahu sa dostanú všetci aktuálni predplatitelia Sme.sk. Noví platiaci čitatelia získajú prístup k obsahu Indexu po zakúpení štandardného predplatného,“ píše vydavateľstvo.