4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny Foto: 4ka

Rýchle dáta nepoznajú hranice. V čoraz väčšom počte krajín môžu Štvorkári využívať už aj rýchly 4G medzinárodný roaming. Pred letnou sezónou operátor sprístupnil rýchle 4G dáta v roamingu v ďalších 21 krajinách.

Štvorkári môžu odteraz využívať rýchly LTE/4G roaming aj v partnerských sieťach operátorov v ďalších krajinách Európy. Aj doteraz mali v týchto krajinách k dispozícii roaming cez siete tretej generácie, internet však bude v ďalších európskych krajinách odteraz ešte o niečo rýchlejší. Nestojí ich to nič naviac a nie je potrebné nič nastavovať v telefóne. Ten sa sám prihlási do hierarchicky najvyššej siete, čo býva spravidla práve 4G/LTE sieť.

„Po spustení 4G/LTE roamingu v pilotných krajinách sprístupňujeme aj ďalšie európske krajiny, vrátane všetkých top letných destinácií Štvorkárov,“ hovorí technický riaditeľ 4ky Patrik Kollaroci. V akej sieti a cez akú technológiu sú zákazníci pripojení, si môžu overiť aj na displeji svojho mobilného telefónu. V prípade pripojenia k LTE roamingu býva na zariadení zobrazovaná ikona 4G alebo LTE.

Zoznam partnerských sietí sprístupnených pre 4G/LTE roaming zákazníkov 4ky: