Martinus a Panta Rhei predávajú knihu statusov Ľuboša Blahu s výstrahou

Martinus a Panta Rhei predávajú knihu statusov Ľuboša Blahu s výstrahou Foto: FB L. Blaha

Je málo kníh, pod ktoré napíšu kníhkupci špeciálnu výstrahu, kde knihu označia za kontroverznú a od jej obsahu sa otvorene dištancujú. Sú to napríklad knihy autorov ospravedlňujúcich fašizmus, komunizmus či knihy rôznych pokútnych konšpirátorov.

 

Medzi takéto knihy zaradili dve hlavné kníhkupectvá na Slovensku aj najnovšie dielo poslanca Smeru Ľuboša Blahu.

Blaha, ktorý vychvaľuje komunistický režim, útočí na mimovládky, médiá a pravicu, otvorene sa hlási k médiám, ktoré šíria dezinformácie, konšpirácie napísal knihu Sto najlepších statusov Ľuboša Blahu. Vyšla mu vo vydavateľstve časopisu Extra plus - v spoločnosti Mayer Media.
Kniha je aj v ponuke viacerých online kníhkupectiev.

Podrobnosti: Ľuboš Blaha pripravuje s konšpiračným webom a Extra plus knihu statusov

„Obsah tejto knihy je vnímaný ako kontroverzný. Pri čítaní každej knihy odporúčame nezabúdať na kritické myslenie a názory odborníkov v danej oblasti,“ upozorňuje pri knihe kníhkupectvo Martinus. Zisk z predaja tejto knihy si Matinus nenecháva. Putuje na podporu neziskových organizácií SuperTrieda a Slovenská debatná asociácia, ktoré učia kritickému mysleniu. Podobnú poznámku má Martinus pri knihách niektorých ezoterikov, konšpirátorov či propagátorov nacizmu či komunizmu.

Podobnú poznámku má pri knihe Blahu aj Panta Rhei: „Spoločnosť Panta Rhei ako predajca sa nestotožňuje s obsahom tejto knihy.“ Takúto poznámku má okrem najovšej knihy Blahu aj pri niektorých knihách konšpirátora Tibora Rostasa, či knihe Main Kampf Adolfa Hitlera.

Prečo Martinus knihu Blahu a ďalších konšpirátorov vôbec ponúka? „Pretože si slobodu vážime ako jednu z najvyšších hodnôt. Naša úloha ako kníhkupectva, podobne ako desiatok tisíc ďalších po celom svete, je v prvom rade byť tu pre čitateľa a umožniť mu slobodne sa dostať ku knihám, ktoré si chce bližšie preštudovať. Popri tom, samozrejme, radi budeme aj jeho sprievodcom po svete kníh a upriamime ho na tie, ktoré zaujali nás, no na konci dňa je rozhodnutie na ňom,“ vysvetľuje kníhkupectvo.

Takto rozdával Blaha knihu v parlamente  Foto: Omediach.com

 

Blaha chrli na facebooku nenávistné statusy, hejty, v mnohých zľahčuje komunizmus. Podobne ako fungovala cenzúra za komunizmu, tak funguje aj jeho facebooková stránka, kritické komentáre maže a kritikov na svoju stránku nepúšťa - dostávajú aj pri náznakoch nesúhlasu BAN. Stránka má 4 adminov.