Fitek sa spojil s UnifiedPost. Ich súčasťou sú aj Slováci

Fitek sa spojil s UnifiedPost. Ich súčasťou sú aj Slováci Hans Leybaert, UnifiedPost

Slováci sa stali súčasťou významného fintech hráča na európskom trhu. Spoločnosť Fitek, ktorá poskytuje rôznorodé digitálne finančné procesy, sa pripojila k UnifiedPost. Ich služby teraz komplexne zasiahnu Pobaltie, Balkán, CEE, nordické krajiny a Benelux.

 

Obe spoločnosti sa zaoberajú automatizáciou finančných procesov, ich tranformovaním z papierových na plne elektronické a inováciou. Spojením portfólia sa stali lídrom v oblasti eFakturácie a nových platobných metód, napríklad v súvislosti s EÚ smernicou PSD2. "Pokryjeme viac krajín, získame viac zákazníkov a vďaka výmene mnohoročných skúseností našich zamestnancov veľkú vedomostnú základňu," hovorí spolumajiteľ spoločnosti Fitek Ján Mindek.

V minulom roku obraty oboch spoločností dosiahli viac ako 61 miliónov eur a spracovali viac ako 300 miliónov dokumentov.

Hans Leybaert, CEO spoločnosti UnifiedPost: „Našou ambíciou je medzinárodne rásť a ďalej posilňovať pozíciu popredného hráča v oblasti fintech. Súčinnou cestou oboch spoločností je nielen rozšírenie európskej stopy, ale aj získavame ďalších ľudí so solídnymi znalosťami o sektore na našu stranu.“

Firmy teraz majú spolu viac ako 600 erudovaných zamestnancov.

V rámci transakcie dôjde k zmene strategického investora spoločnosti Fitek, súkromného investičného fondu BaltCap, ktorého akcie nadobudne spoločnosť UnifiedPost Group SA. Menší akcionári spoločnosti Fitek, Mait Sooaru a Kaur Lohk budú pokračovať ako akcionári a výkonný manažment. Spoločnosť bude aj naďalej pôsobiť pod obchodnými značkami, s ktorými sú oboznámení jej zákazníci, Fitek v Pobaltí, Balkáne, CEE a nordických krajinách, a UnifiedPost v krajinách Beneluxu.

„Naša investícia do spoločnosti Fitek je obrovským úspechom,“ zdôraznil aj Kristjan Kalda, partner spoločnosti BaltCap. „Plánovali sme zostať akcionárom na dlhšie časové obdobie. Hoci sa to deje skôr, než sa očakávalo, je to vynikajúca príležitosť nielen pre akcionárov, ale aj pre zákazníkov a zamestnancov spoločnosti Fitek a UnifiedPost,“ povedal.

Fitek má desiatky spokojných klientov aj na Slovensku, z Bratislavy zároveň obsluhuje všetky susediace štáty. “Naše riešenia majú totiž ľahkú nasaditeľnosť kdekoľvek na svete,” uzatvára Ján Mindek.

 

Kľúčové porovnania: