Slovenská sporiteľňa je najväčšia digitálna banka na Slovensku. Vyše 720 000 ľudí aktívne bankuje s Georgeom

Slovenská sporiteľňa je najväčšia digitálna banka na Slovensku. Vyše 720 000 ľudí aktívne bankuje s Georgeom Foto: SlSp

Slovenská sporiteľňa je lídrom* v digitálnom bankovníctve. Jej modernú digitálnu platformu George už aktívne používa viac ako 720 tisíc ľudí. Navyše, viac ako štvrť milióna z nich už pohodlne bankuje aj vďaka užitočnej mobilnej aplikácii. Tá sa dlhodobo drží na popredných priečkach s počtom stiahnutí aj v hodnotení používateľov v obchodoch Google Play a v AppStore. V najbližšom období pribudne do aplikácie aj prihlasovanie prostredníctvom biometrie. Pre iOS zariadenia bude k dispozícii Touch ID a Face ID, pre Androidy prihlasovanie pomocou odtlačku prsta.



„Počet používateľov Georgea atakuje hranicu trištvrte milióna klientov, vďaka čomu Slovenská sporiteľňa určuje trendy v digitálnom bankovníctve na Slovensku. Rovnako sa nám vďaka Georgeovi podarilo za rok zdvojnásobiť počet ľudí bankujúcich cez mobilnú aplikáciu, ktorá patrí medzi najlepšie hodnotené bankové aplikácie na trhu. Tiež sme vlani v rámci rozvoja digitálnych služieb spustili aj mobilné platby cez Google Pay. V neposlednom rade sú digitálne silné aj naše pobočky. Poradcovia klientom poskytujú profesionálne poradenstvo a obsluhu na našich pobočkových tabletoch,“ povedal Zdeněk Románek, člen predstavenstva zodpovedný za retailové bankovníctvo Slovenskej sporiteľne.

Počet používateľov mobilnej aplikácie sa zvýšil zo 120-tisíc koncom roka 2017 na takmer 260-tisíc koncom roka 2018. Navyše, v decembri minulého roka sa každý používateľ prihlásil do aplikácie v priemere 16-krát mesačne, pričom v starej verzii bol priemer len 1,7-krát za mesiac. V aplikácie je dnes možné okrem pohodlného platenia tiež požiadať napríklad o Štedrú kartu či spotrebný úver. V priebehu najbližších týždňov do aplikácie pribudne aj prihlasovanie prostredníctvom biometrie.

 * Aktuálne ma zriadený prístup do elektronického bankovníctva Slovenskej sporiteľne 1 063 595 retailových klientov. Drvivá väčšina z nich už bankuje cez Georgea. Aktívne používa Georgea takmer trištvrte milióna ľudí.

 Foto: Slovenská sporiteľňa

 

Čo je George?

George umožňuje jednoducho manažovať rodinné financie v online prostredí. Užitočný internetbanking je oproti svojmu predchodcovi modernejší, jednoduchší na vyhľadávanie či správu financií a používateľsky prijateľný pre všetky generácie. George je zároveň digitálna platforma, ktorá neustále prináša nové služby a vylepšenia. Slovenská sporiteľňa súčasne priniesla aj novú mobilnú aplikáciu George. Tá nahradila doterajšie aplikácie Účty a Platby. S novou digitálnou platformou George budú môcť v budúcnosti bankovať všetci klienti skupiny Erste, ktorej súčasťou je aj Slovenská sporiteľňa, teda takmer 16 miliónov klientov v 7 krajinách strednej a východnej Európy.

 

Aké sú výhody Georgea?

• George je prehľadný ̶ prináša dokonalý prehľad o vašom finančnom živote. Po prihlásení vidíte svoje karty, úvery či sporenia prehľadne usporiadané a vizuálne rozlíšené. George je responzívny a preto sa ľahko používa v počítači alebo na tablete.

• George je jednoduchý ̶ pomáha vytvárať adresár z vašich platieb. Vďaka tomu sa v nich jednoducho zorientujete. Namiesto množstva čísel vidíte mená a zadávanie platieb je oveľa jednoduchšie a prehľadnejšie.

• George vyhľadáva  ̶  vo svojich účtoch teraz môžete jednoducho vyhľadávať. Do vyhľadávacieho políčka stačí napísať napr. sumu, príjemcu platby alebo slovo, ktoré ste si uviedli do poznámky.

• George je osobný ̶ bankovanie je veselšie a pestrejšie. George vám pomôže bankovanie personalizovať, pridať si fotky k menám účtov, zmeniť farby či pozadie, popremiestňovať jednotlivé položky. Každý z vás je unikátny a taký je aj váš George.

• George pomáha ̶ ponúka interaktívne návody, ktoré môžete kedykoľvek spustiť. Je vaším sprievodcom, rád vám všetko vysvetlí a názorne ukáže. Stačí len kliknúť na otáznik v pravej spodnej časti obrazovky a návod sa vám jednoducho zobrazí.

 

Prečo sme bankovanie pomenovali George?

Inšpiroval nás silný príbeh letca Lawrencea Sperryho, ktorý pred 100 rokmi vynašiel prvého autopilota a pomenoval ho George. Veta „Nechaj to na Georgea“ v letectve zľudovela. George je teda niečo ako autopilot, ktorý vás bezpečne prevedie elektronickým bankovaním. Vaše narábanie s peniazmi bude odteraz prehľadnejšie.

Viac info na www.george.sk