Internet na dedine? Vďaka TO.doma od SWANu to už nemusí byť peklo!

Internet na dedine? Vďaka TO.doma od SWANu to už nemusí byť peklo! Ilustr.foto: Swan

Obsahu na internete je stále viac a raritou nie sú ani napríklad videá na YouTube či seriály na Netflixe v 4K rozlíšení. S väčším objemom dát ide ruka v ruke aj zvyšujúca sa rýchlosť pripojenia. V mestách a bytovkách pokrytých optickými káblami to naozaj nie je žiadny problém.

 

Optický internet od SWANu začína na mimoriadne priaznivej cene 9,99 eur mesačne (pri 24-mesačnej viazanosti). Vášniví hráči, seriálový maniaci alebo sťahovači množstva dát si ho môžu vybrať s rýchlosťou až 100 Mbit/s.

Na dedine však optika často chýba. Platí to pre ulice s niekoľkými rodinnými domami, no často majú rovnaký problém aj novovybudované štvrte s veľkými bytovými jednotkami. Náklady na kladenie optických káblov sú vysoké a jeden či dvaja záujemcovia ich len ťažko zaplatia.

Nespoliehajte sa na riešenia z minulého storočia

Ak máte na ulici pevné telefónne pripojenie, možno bude dostupný aj DSL internet. Jeho teoretické maximá sú však relatívne nízke a pre náročnejšieho používateľa pôjde o voľbu, ktorá mu spôsobí skôr vrásky na čele a ponúkne pohľady na nekonečné minúty načítania YouTube videí.

Môže však byť ešte horšie! Až doteraz mnohým Slovákom nezostávalo nič iné, len zveriť pripojenie svojej domácnosti na internet neznámym poskytovateľom a ich portfóliu lokálnych Wi-Fi sietí.

Takýto spôsob však ponúka niekoľko nevýhod. Ani Wi-Fi siete neponúkajú závratné rýchlosti, no reálna rýchlosť sťahovania cez ne môže klesnúť, ak a jeden prístupový bod využíva viac zákazníkov naraz. Internet teda nemusí bežať rovnako svižne ráno aj večer, v takzvanej plnej prevádzke. Otázkou zostáva tiež spoľahlivosť pripojenia a v neposlednom bode bezpečnosť. Nezabúdajte, že cez internet vo svojej obývačke budete pristupovať k internetbankingu a pracovným e-mailom.

Riešením je TO.doma už od 9,99 eur mesačne

Skúste dať prednosť riešeniu od overeného poskytovateľa. LTE internet TO.doma teraz môžete mať až na dva mesiace zadarmo. Táto ponuka platí pri nákupe cez e-shop a pri 24 mesačnej vzdialenosti.

Balíčky TO.doma sú nastavené tak, aby vyhovovali úplne každému. Základný TO.doma S stojí len 9,99 eur mesačne, vyššie zas prinášajú rýchlosti, ktoré dokážu konkurovať optike v mestách.

Porovnanie optického internetu s LTE internetom TO.doma

LTE technológiu určite poznáte zo svojich mobilov, TO.doma však pracuje na inej frekvencii než 4G internet vo vašom smartfóne. Využíva sa licencované frekvenčné pásmo, ktoré patrí výhradne SWANu. Len tak môže byť zaručená odolnosť voči rušeniu a neustála kvalita poskytovanej služby.

Inštaláciu malej antény na strechu vášho domu však zvládne náš technik v priebehu niekoľkých minút a zriadovací poplatok sme preto stlačili na symbolické 1 euro. Klasický Wi-Fi router pre pripojenie akéhokoľvek notebooku, tabletu alebo mobilu v obývačke dostanete v cene.  

TO.doma je momentálne dostupné pre viac než 350 miest a obcí na celom Slovensku. Neváhajte a prostredníctvom tohto odkazu si overte, či je LTE internet od SWANu k dispozícii aj u vás.