Dráček sa dištancuje od Dráčika: Ohrozuje to naše dobré meno

Dráček sa dištancuje od Dráčika: Ohrozuje to naše dobré meno

Slovenská sieť hračkárstiev Dráčik, ktorá sa posledné mesiace zviditeľňuje šírením demagógie a dezinformácií prostredníctvom svojho e-shopu, má sieť hračkárstiev aj v Českej republike. Aj tam majiteľ zneužíva stránku e-shopu na šírenie demagógie, ale v češtine. Sú to tie isté „rozprávky“ a prehlásenia, v ktorých majiteľ Dráčika Dušan Víglaský napríklad kritizoval nosenie rúšok, očkovanie alebo vojenskú pomoc Ukrajine.

Aj na e-shope dracik.cz vyšiel napríklad banner, v ktorom sa krátko po útoku na Zámockej objavil odkaz "Chráňme život" končiaci slovami "Sodoma Gomora je memento, nie legenda", 4 dni po začatí vojny na Ukrajine obchod s detským sortimentom oznámil, že vojenská pomoc Ukrajine nie je riešením a ruskú agresiu nazval "sporom brata s bratom."

Odporúčame aj: Lego je sklamané z komunikácie Dráčika, ide to riešiť

Stránka dracik.cz:

V Čechách však funguje aj ďalšie firma s podobným názvom Dráček.cz, ktorá s Dráčikom a e-shopom Dračik.cz nemá nič spoločné. Je to rodinné hračkárstvo tiež s e-shopom, ktoré sa zameriava na české výrobky a ekologické hračky. Demagógia Dráčika ho však poškodzuje. Aj preto firma zverejnila prehlásenie, v ktorom sa od Dráčika dištancuje:

"Ak by sa naši súčasní aj potenciálni budúci zákazníci domnievali, že sme obchodní partneri, ohrozuje to naše dobré meno. Radi by sme týmto zdôraznili, že naše české rodinné hračkárstvo www.dracek.cz, ktoré je na trhu od roku 2004, nie je a nikdy nebolo s firmou Dráčik akokoľvek spojené. Ani názorovo, ani podnikateľsky. Sme dva rozdielne podnikateľské subjekty s podobnými menami," píše česká rodinná firma Dráček.