Blaha začal používať na facebooku súkromný profil, aj ten je po útoku na prezidentku zablokovaný (FOTO)

Blaha začal používať na facebooku súkromný profil, aj ten je po útoku na prezidentku zablokovaný (FOTO) Reprofoto Facebook Ľuboš Blaha

Jeden z hlavných šíriteľov nenávisti na sociálnych sieťach sa snaží získať opäť vplyv aj na Facebooku, no neúspešne.

V polovičke júna spoločnosť Meta natrvalo zrušila facebookovú stránku Ľuboša Blahu s viac ako 174 tisíc sledovateľmi a to pre opakované hrubú porušovanie pravidiel sociálnej siete. Faceboková stránka bola jeden z hlavných komuniksčných nástrojov podpredsedu Smers, ktorá mala niekoľko adminov a prostredníctvom ktorej šíril Blaha mnoho dezinformácií, hejtov a urážok či už na prezidentku, novinárov či politických oponentov.


Podrobnosti: Facebook zrušil stránku Ľubošovi Blahovi pre opakované hrubé porušovanie pravidiel

Blaha začal využívať iné sociálne siete a vrátil sa aj k svojmu súkromnému facebookovému profilu, kde mal okolo 4 priateľov a približne 24 tisíc sledovateľov. Včera stihol Blaha zavesiť status, v ktorom zaútočil opäť na prezidentku. Dnes už na facebooku nefunguje ani táto súkromná stránka.

Blaha sám potvrdil, že účet mu facebook zablokoval. "Včera som na osobný profil uverejnil moju tlačovku o Čaputovej. Iba som na nej pripomenul, aká dobre živená bola madam vďaka zdrojom z USA. Hneď o tom vyšiel budovateľský článok na Denníku N, že čo si to vlastne dovoľujem, takto obchádzať liberálnu cenzúru. Do niekoľkých hodín ma komplet blokli. O Čaputovej predsa musíš písať iba chválospevy."

Blaha sa pochválil, že údajne napísal sťažnosť priamo zakladateľovi a majiteľovi Facebooku (spoločnosti Meta) a avizuje, že podá na sociálnu sieť aj žalobu.

V marci Okresný súd Bratislava I. poslancovi neodkladne nariadil zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých tvrdení, že je prezidentka vlastizradkyňa, agentka cudzích mocností, alebo že je ovládaná Spojenými štátmi. Zároveň mu súd nariadil do troch dní od doručenia rozhodnutia, odstrániť tieto tvrdenia z desiatok svojich statusov.