Print this page

Lucia Ď. Nicholsonová je nahnevaná, hackli jej facebookovú stránku s 56 tisíc sledovateľmi Hacknutá stránka europoslankyne

Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa stala ďalšou obeťou hackerov. Niekoľko dní sa nevedela dostať k svojmu účtu na facebooku. Včera oznámila že je späť. Na útok neostal bez následkov.

 "Dobrý deň všetkým, som späť!!! Po ôsmich dňoch sa nám podarilo získať späť moju FB stránku. Hackeri z nej vymazali všetok obsah od roku 2014. Normálne vulgárne to ukradli a zničili. A ja som veľmi nahnevaná, že proti tomu nezmôžem nič. Skutok sa nestal. Spoločnosť Facebook, resp. Meta neurobí vôbec nič," napísala europoslankyňa, ktorá sa teší aspoň z toho, že na stránke ostali ľudia, ktorí ju sledujú.

V diskusii doplnila, že o účet prišla napriek tomu, že mala dvojstupňovú ochranu, silné heslo.

Zo stránky zmizli všetky statusy, videá a ostalo len pár archívnych fotiek. Mala zmenené kontaktné údaje, titulnú fotku.

S podobným útokom sa pred mesiacom stretla aj ďalšia slovenská europoslankyňa Monika Beňová, ktorej hackeri zmenili na facebooku meno a dali jej profilovku mačky. Tiež trvalo niekoľko dní, kým sa jej podarilo zmeniť údaje na stránke.