Twitter kvôli šíreniu mýtov o covide-19 natrvalo zablokoval účet poslankyne v USA

Twitter kvôli šíreniu mýtov o covide-19 natrvalo zablokoval účet poslankyne v USA Foto: Twitter @RepMTG

Twitter dnes natrvalo zablokoval osobný účet kontroverznej republikánskej poslankyne Marjorie Taylorovej Greeneovej, a to za opakované porušovanie pravidiel týkajúcich sa šírenia dezinformácií o covide-19. Informuje o tom agentúra AP.

 Twitter účet Taylorovej Greeneovej v minulom roku niekoľkokrát zablokoval dočasne, pretože systém umelej inteligencie v jej príspevkoch rozpoznal natoľko zavádzajúce informácie, že by mohli uškodiť ľuďom, ktorí si ich prečítajú.

Trvalý zákaz sa vzťahuje iba na súkromný účet političky @mtgreenee, jej oficiálneho účtu @RepMTG sa netýka.

Táto poslankyňa Snemovne reprezentantov, ktorá patrí k najkonzervatívnejšiemu a pravicovému krídlu republikánov, mala vlani v júli súkromný twitterový účet zablokovaný na týždeň. Vtedy tvrdila, že koronavírus "nie je nebezpečný pre ľudí, ktorí nie sú obézni a ktorí ešte nemajú 65 rokov".

Agentúra AP uvádza, že podľa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zomrelo v Spojených štátoch v súvislosti s covidom-19 skoro štvrť milióna ľudí mladších ako 65 rokov. Od začiatku pandémie v USA zomrelo asi 825.870 pacientov s koronavirom.

Taylorová Greeneová politiku Twitteru označila za "útok na slobodu slova v komunistickom štýle". Dnes vo vyhlásení uviedla, že "Twitter je nepriateľom Ameriky".

Britský denník The Guardian pripomína, že Taylorová Greeneová, zvolená do Snemovne reprezentantov v roku 2020, opakovane vzbudzuje kontroverzie. Pravidelne dostáva pokuty za nedodržiavanie hygienických predpisov platných v Kongrese, vrátane tých týkajúcich sa nosenia ochrany nosa a úst.