Lekárka antivaxérka, ktorá odrádzala od očkovania plagátom zubatej z Perinbaby, zomrela (FOTO)

Lekárka antivaxérka, ktorá odrádzala od očkovania plagátom zubatej z Perinbaby, zomrela (FOTO) Lekárka mala na dverách obľúbený obrázok antivaxérov

Na facebooku sa pred niekoľkými dňami objavili informácie, že lekárka, ktorá odrádzala svojich pacientov od očkovania, náhle zomrela, bola hospitalizovaná a že mala covid. Polícia preverovala informáciu o jej úmrtí.

Všeobecná lekárka zo stredného Slovenska Elena D. mala na vstupných dverách do ambulancie vytlačenú fotku zubatej z Perinbaby s nápisom volám sa ASTRA-ZENECA PFIZRová. Bola to koláž, ktorú na jar počas druhej vlny pandémie šírili na sociálnych sieťach antivaxéri. Pod zubatou mala lekárka na dverách ďalší plagát s citátom: „Nechať sa očkovať proti covidu len preto, aby som mohol cestovať alebo sa účastniť kultúrnych akcií, je ako nechať sa dobrovoľne zmrzačiť len preto, aby som mohol parkovať na miestach pre invalidov.“
Zdroj: Polícia SR

Podľa informácií jej pacientky, ktoré už overila aj polícia, lekárka antivaxérka začiatkom novembra zomrela.

„Na základe vášho upozornenia sa nám podarilo overiť informáciu, podľa ktorej zomrela obvodná lekárka zo stredného Slovenska. V ambulancii mala plagáty odrádzajúce od očkovania…,“ napísala polícia. Presnú príčinu úmrtia neuviedla.

Viacerí ďalší pacienti potvrdili slová zo statusu, že lekárka mala dlhšiu dobu na dverách tieto plagáty a odrádzala pacientov od očkovania a sama nenosila ani rúškom viacerí upozornili, že nebola "60tníčka", že mala viac rokov.

„Včera som sa to dozvedel z tohoto príspevku a následne za pár minút som zistil, že to bola naša doktorka, ktorá bola dosť v pohode... No mala jednu chybu, bola antivaxérka a odrádzala ľudí od očkovania. Ten obrázok, čo mala v čakárni ma tiež hneval," napísal jeden z jej pacientov.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.