Šíri sa podvodný mail, ktorý sa tvári, že ho posiela finančná správa, a sľubuje vrátenie peňazí

Šíri sa podvodný mail, ktorý sa tvári, že ho posiela finančná správa, a sľubuje vrátenie peňazí

Finančná správa upozorňuje na podvodný mail, ktorý chodí do schránok v jej mene a oberá ľudí po peniaze.

Mail sľubuje vrátenie peňazí a žiada, aby ľudia klikli na link - na podvodný formulár. "Ak ho dostanete, v žiadnom prípade NEKLIKAJTE na odkazy a NEVYPĹŇAJTE daný formulár, pretože by ste tak poskytli svoje osobné údaje podvodníkom. Finančná správa žiadne takéto maily neposiela," upozorňuje vo vyhlásení Finančná správa.

Podvodný mail vyzerá takto:

 

"Jedná sa o rozsiahlu phishingovú kampaň. Skutočným cieľom kampane je vylákať od obete osobné údaje a číslo platobnej karty. Upozorňujeme, že Finančná správa nikdy nevyzývala občanov k aktivite, ktorá je obsahom takejto phishingovej kampane a žiada občanov, aby na takéto e-maily a podvodné praktiky nereagovali," upozorňuje Národné centrum kybernetickej bezpečnosti.

Ako útok prebieha:

Zdroj: SK-CERT

V tejto phishingovej kampani sú falošné stránky umiestnené na doméne epgv01[.]fr. V žiadnom prípade túto stránku nenavštevujte a nič na nej nevyplňujte.

Škodlivá stránka vyzerá takto:

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.