Checkbot z facebooku prešiel aj do virtuálneho sveta (VIDEO)

Checkbot z facebooku prešiel aj do virtuálneho sveta (VIDEO)

Checkbot doposiaľ pomáhal odhaľovať falošné správy na facebooku. Najnovšie vďaka technológii rozšírenej reality prešiel do virtuálneho sveta, kde naživo moderoval online diskusiu v aplikácii Zoom.

Diskusia s Checkbotom tom, prečo ľudia veria anonymom a neovereným správam:

Checkbot je spoločný počin agentúr SEESAME a PS:Digital.

“Checkbota chceme stále vylepšovať a pridávať mu nové funkcionality. Je stelesnením nášho presvedčenia, že práve pomocou prepojenia ľudského rozumu a technológie môžeme bojovať s dezinformáciami a polarizáciou spoločnosti. Vidíme, že to má zmysel. Najmä v dobe, akú žijeme teraz. Aj vďaka vyvracaniu kopy hlúpostí o korone, videlo príspevky Checkbota v septembri takmer 800 000 ľudí. A to bez boostingu, všetko organicky. Ľudia to cenia, komentujú a zdieľajú,” povedal jeden z tvorcov Checkbota, Dávid Benedig z agentúry Seesame.

“Máme radi keď sú technológie použité rozumne. Na tomto projekte sa mi páčila tá dávka zdravej irónie, že online diskusiu o tom, prečo ľudia na internete veria anonymom, o ktorých nič nevedia, viedol avatar,” povedal Róbert Szabó z PS:Digital, kde AR verzia Checkbota vznikla. Diskusia bola súčasťou online konferencie “Depolarisation: Road to deeper trust” v réžii organizácií PDCS a Dare to be Grey.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.