Vyhlásenie: Riaďme sa odporúčaniami odborníkov a nie hoaxami

Vyhlásenie: Riaďme sa odporúčaniami odborníkov a nie hoaxami

"Prosíme, prestaňte sa zahrávať so životmi zraniteľných, zdravotníkov ale aj nás všetkých," píšu v spoločnom vyhlásení Liga proti rakovine, Plamienok a Dobrý anjel, organizácie, ktoré pomáhajú chorým, ľuďom v ťažkej situácii, rodičom, ktorí prídu o dieťa. Reagujú tak na nárast dezinformácií, ktoré ohrozujú zraniteľných, zdravotníkov a aj všetkých ostatných.

Roky spoločne s celou verejnosťou pomáhame zraniteľným, prosíme o solidaritu s nimi. Dnes, v čase pandémie, sme ohrození všetci a viac ako inokedy si uvedomujeme silu solidarity, zodpovednosti a tolerancie.

Avšak ľudia, pre ktorých sme denne k dispozícii, sú v tejto dobe zraniteľnejší ako kedykoľvek predtým. Myslíme na nich a stojíme pri nich.

Všetci si dnes tiež obzvlášť uvedomujeme dôležitosť a potrebu práce zdravotníkov, vnímame ich nezastupiteľnú úlohu pri ochrane zdravia a života.
Riaďme sa preto odporúčaniami odborníkov a nie hoaxami, lebo obe tieto skupiny prežívajú veľmi ťažké obdobie. Svojou zodpovednosťou pri dodržiavaní odporúčaní ROR – rúška, odstup, ruky - môžeme dnes ukázať, že i týmto jednoduchým spôsobom chránime onkologických pacientov i všetky zraniteľné skupiny obyvateľstva, že si vážime prácu zdravotníkov, že sme solidárni voči sebe navzájom.

Sme tu pre tých, ktorí nám dôverujú a dôverujeme tým, ktorí chránia naše zdravie a životy. Solidarita nie je výsadou charity, je výsadou ľudskosti...


Liga proti rakovine vám zároveň ponúka na www.lpr.sk  a FB: @LIGA PROTI RAKOVINE sumár informácií pre onkologických pacientov (nariadení a pravidiel vytvorených pandemickou komisiou s pravidelnou aktualizáciou pri zmenách) ako postupovať v týchto dňoch. K dispozícii je bezplatná Onkoporadňa a Sieť onkopsychológov, kde môžete získať individuálnu psychosociálnu pomoc.

Ďakujeme, že spolu chránime zraniteľných, zdravotníkov i seba...

Eva Kováčová, o.z. Liga proti rakovine 
Mária Jasenková, n.o. Plamienok
Ján Dobák, n.o. Dobrý anjel