Na COVID-19 zomrel bloger a redaktor Kmeťo, pred smrťou zverejnil video (VIDEO)

Na COVID-19 zomrel bloger a redaktor Kmeťo, pred smrťou zverejnil video (VIDEO)

V pondelok popoludní zomrel na koronavírus 47-ročný bloger a zakladateľ Rádia R1.

Krátko pred smrťou, keď čakal na sanitku a keď sa mu zle dýchalo, odvysielal na facebooku živé video.
„Milí priatelia, nikdy sa nedajte ovplyvňovať ľuďmi, ktorí neveria na koronavírus. Živým príkladom COVIDu-19 som ja. Dnes ma berie sanitka do nemocnice, pretože moje dýchanie sa veľmi veľmi veľmi zhoršilo. Je to vážny stav, kedy ide po mňa sanitka a odváža ma na infekčné oddelenie,“ povedal vo videu.

Kmeťo zomrel o pár hodín v sanitke v Bratislave, pre iDnes.cz to povedala jeho manželka. „Ja by som bol veľmi rád, keby ste ľudí, ktorí neveria a myslia si, že koronavírus je len chripôčka, začali konečne posielať do zadku. Pretože to nie je pravda. Najhoršie je, že nevinní ľudia na to doplácajú. Neviem ako dopadnem, ale chcel som vám to povedať. Nedajte sa ovplyvňovať, noste rúška a serte na nich a dezinfikujte sa,“ boli jeho posledné slová na facebooku. Aj pod jeho videom pribúdali komentáre, kde sa našli takí, ktorí jeho stav zľahčovali.

Jozef Kmeťo písal blogy, napríklad na sme.sk, iDnes.cz, bol zakladateľom a prevádzkovateľom rómskeho rádia Redakcia R1.

Jeho video zverejnilo podvečer aj ministerstvo zdravotníctva. "Je nám nesmierne ľúto, že moderátor a redaktor Jozef Kmeťo, ktorý bol infikovaný koronavírusom a ochorel na COVID-19, pred niekoľkými hodinami zomrel. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine a blízkym.
6 hodín pred smrťou stihol natočiť video, ktorým chcel upozorniť ľudí, aby nepodceňovali toto ochorenie. Toto video zdieľame preto, lebo veríme, že Jozef Kmeťo chcel varovať čo najviac ľudí, aby si dávali pozor, nepodceňovali opatrenia, neverili dezinformáciam o neexistencii vírusu a správali sa zodpovedne," napísalo ministerstvo.