Billa nerozdáva poukážky za 99 eur, ide o podvod (FOTO)

Billa nerozdáva poukážky za 99 eur, ide o podvod (FOTO)

V súčasnej situácií si mnohí ľudia pomáhajú a iní využívajú situáciu na podvod. Okrem podvodných e-shopov opäť úradujú podvodníci aj na facebooku.

Spoločnosť Billa dnes upozornila na podvodnú stránku, s názvom Billa – Supermarket, ktorá sa tvári ako stránka obchodného raťazca a šíri podvodnú správu o tom, že BILLA pri príležitosti osláv 40. výročia rozdáva fanúšikom poukážky v hodnote 99,- eur, pričom stačí zdieľať status, prípadne označiť ho ako „páči sa mi to“ a pridať komentár. Ide o podvod.

Spoločnosť Billa sa od tejto stránky aj súťaže dištancuje a upozorňuje zákazníkov, aby nenaleteli na podvod. „Stránka „BILLA Supermarket“ nie je vo vlastníctve a v správe spoločnosti BILLA Slovensko. Pre našich zákazníkov pripravujeme neustále množstvo zvýhodnených ponúk, akcií a súťaží, ale táto ponuka nepochádza od nás,“ píše spoločnosť. Firma aktuálne podniká kroky vedúce k zamedzeniu zneužívania jej mena podvodníkmi. „Prosíme všetkých, ktorí takýto status uvidia, aby ho nahlásili a rozhodne naň nijakým spôsobom nereagovali,“ dodáva Billa.

Stránka Billa Supermarket vykazuje „vzorové“ znaky podvodnej stránky

Vznikla len pred 24 hodinami. Na stránke má nekvalitné logo aj nekvalitnú titulnú fotku. Nemá zverejnené žiadne informácie o spoločnosti, meno admina ani bežné kontakty.

Jediný status, ktorý má na stránke, je podvodná súťaž.

Napriek tomu, že je známe, že nikto nikomu len tak zadarmo vyššie obnosy peňazí či hodnotnejšie dary nerozdáva, za pár hodín sa do podvodnej súťaže zapojili tisícky ľudí.

Bežný scenár pri týchto podvodných súťažiach je, že podvodníci budú kontaktovať „súťažiacich“ a budú ich žiadať buď dôverné údaje, napríklad číslo bankového účtu, alebo vstupný poplatok do súťaže.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.