Za Kiskovu stranu kandiduje aj bloger Benčík či bývalý predseda Rady STV (VIDEO)

Za Kiskovu stranu kandiduje aj bloger Benčík či bývalý predseda Rady STV (VIDEO) Foto: Za ľudí

Strana Za ľudí dnes predstavila 30+1 členov kandidátky, s ktorou sa chystá kandidovať do parlamentu v najbližších voľbách.

 

V strane Andreja Kisku zo 150 miesta kandiduje aj známy bloger a aktivista z Ružomberka Jána Benčík.
Benčík sa zviditeľnil posledné roky hlavne písaním blogoch o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch, za čo získal viacero ocenení ale aj hejtov od fanúšikov kotlebovcov či dezinfowebov.

Jeho posledný blog, ktorý napísal pred niekoľkými dňami, sa volá Pašerák Kiska v Afrike, v ktorom vyvracia hoax o tom, že Kiska mal byť „zabásnutý kdesi v Stredoafrickej republike. Vraj to bolo v roku 2010, mal tam kšeftovať so zbraňami a pokúšať sa o prevrat.“ V blogu z 22. novembra ešte nepíše, že bude kandidovať po boku bývalého prezidenta. „Ak som niekoho prekvapil, je to tým, že sa to "upieklo" len pred pár dňami. Ak som niekoho sklamal, prepáčte. Takto som to cítil a preto som sa tak rozhodol,“ napísal Benčík na facebooku. Práve pri písaní tohto blogu vznikla myšlienka na členstvo v strane. „Počas tejto komunikácie (k textu blogu) som navrhol pánovi Krpelanovi (šéf kampane Za ľudí - pozn.red.), že by som mohol byť na ich kandidátke na 150. mieste. Zakrátko mi odpísali, že súhlasia. Pretože na 150. mieste kandidátky ĽSNS má byť súdne trestaný exposlanec Milan Mazurek, ktorý prišiel o mandát za rasistické výroky,“ povedal v rozhovore pre Nko Benčík. Chce byť akousi antifašistickou protiváhou Mazurekovi, ktorému Kotleba určil rovnaké miesto na kandidátke ĽSNS.

Na kandidátke Za ľudí v predsedníctve je na 8 mieste primátor Hlohovca Miroslav Kollár, ktorý bol v minulosti predsedom a členom Rady Slovenskej televízie. Členkov Rady pre vysielanie a retransmisiu bola v minulosti aj ďalšia členka predsedníctva strany Jana Žitňanská, ktorá začínala ako redaktorka televízie Markíza.