Status o migrantoch pri jazere už rieši polícia ako podozrenie zo šírenia poplašnej správy

Status o migrantoch pri jazere už rieši polícia ako podozrenie zo šírenia poplašnej správy Ilustr. foto FB Polícia SR

Už štyri dni sa šíri správa o tom, že na Draždiaku v Petržalke sa kúpali 10 migranti v spodnom prádle, ktorí „pokukovali po našich dievčencoch.“

 

Status s fotkou, na ktorej sú muži tmavšej pleti, zverejnil na facebooku Roman Ferko, ktorý zvykne zdieľať rôzne články konšpiračných webov. Za pár dní má status o migrantoch viac ako 1,6 tisíc zdielaní.

 

Polícia označil status za absurdný hoax a tvrdí, že voči jeho autorovi koná. Napriek tomu status sa šíri ďalej.

„Polícia začala konať pre podozrenie zo šírenia poplašnej správy. Môžeme potvrdiť, že v uvedený deň nikto nekontaktoval políciu pre akékoľvek problémy týkajúce sa na jazere Draždiak v bratislavskej Petržalke. Neďaleko sa odohral iba jeden incident, keď slovenskí narkomani a bezdomovci búrali chatku. Roman Ferko na úvod prišiel so "zásadným" zistením, že aj migranti sa kúpu a dokonca si všímajú opačné pohlavie, čo je niečo, čo určite skutoční domáci Slováci nikdy nerobia,“ píše polícia na facebooku a Ferkovi odpovedá na otázky:

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.