Herec Baldwin uzavrel dohodu s rodinou zastrelenej kameramanky

Herec Baldwin uzavrel dohodu s rodinou zastrelenej kameramanky Reprofoto youtube Jimmy Kimmel Live

Americký herec Alec Baldwin a producenti westernu Rust uzavreli dohodu s rodinou kameramanky Halyny Hutchinsovej, ktorú Baldwin zastrelil vlani v októbri pri nakrúcaní filmu v Novom Mexiku. S odkazom na manžela zosnulej kameramanky o tom informuje agentúra Reuters.

Na základe dohody bude stiahnutá občianskoprávna žaloba rodiny proti Baldwinovi a ďalším osobám. Od januára bude tiež obnovené natáčanie westernu, a to s pôvodnými hlavnými aktérmi, uviedol vo vyhlásení manžel kameramanky Matthew Hutchins. "Nemám záujem púšťať sa do obviňovania alebo prisudzovania viny (producentom alebo pánovi Baldwinovi)," dodal tento právnik, ktorý sa na základe dohody stane výkonným producentom filmu. "Všetci sme presvedčení, že smrť Halyny bola strašná nehoda," uviedol.

Natáčanie nízkorozpočtového filmu sa odohrávalo na ranči Bonanza Creek pri Santa Fe v Novom Mexiku. Baldwin pri ňom 21. októbra minulého roka vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Baldwin a ďalšie osoby by mohli byť kvôli smrti kameramanky obvinení z trestného činu, uviedla v septembri prokuratúra v Novom Mexiku. Vyšetrovatelia sa zamerali na zisťovanie toho, kto s pištoľou, z ktorej Baldwin strieľal, manipuloval.

Baldwin odmietol, že by niesol zodpovednosť za smrť Hutchinsovej a uviedol, že ostré náboje sa vôbec nemali dostať do zbrane. "Sme vďační všetkým, ktorí prispeli k vyriešeniu tejto tragickej a bolestivej situácie," uviedol vo vyhlásení na urovnanie sporu jeho právnik Luke Nikas.

Vo februárovej žalobe kameramankinej rodiny sa uvádza, že Baldwin nesie "značnú časť zodpovednosti" za smrť Hutchinsovej, pretože mal skontrolovať, či zbraň neobsahuje ostré náboje, nemal s ňou mieriť na človeka a nemal stlačiť spúšť. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) dospel k záveru, že Baldwin musel stlačiť spúšť, respektíve, že zbraň použitá pri výstrele - revolver Colt kalibru 45 Long Colt - "nemohla vystreliť bez stlačenia spúšte".