Rodina Gucciovcov zvažuje žalobu v súvislosti s novým filmom Klan Gucci (VIDEO)

Rodina Gucciovcov zvažuje žalobu v súvislosti s novým filmom Klan Gucci (VIDEO) Foto: MGM

Pozostalí po talianskom podnikateľovi v móde Aldovi Guccim zvažujú, že podajú žalobu v súvislosti s novým filmom Klan Gucci od amerického režiséra Ridleyho Scotta, uviedla dnes agentúra ANSA.

Podľa pozostalých po Aldovi Guccim film vykresľuje členov ich rodiny ako "gaunerov a buranov, ktorí sa nezaujímali o svet okolo nich". Príbeh filmu podľa nich "nie je vôbec presný" a tvrdia, že tvorcovia s nimi nekonzultovali vyznenie jednotlivých postáv. Dodali, že snímka je urážkou ich rodinného dedičstva, na ktorom bola postavená známa módna firma, ktorá dnes patrí francúzskej investičnej spoločnosti Kering. Už skôr sa príbuzní sťažovali, že Al Pacino sa vôbec nepodobá ich predkovi.

Gucciovci sa tiež ohradili proti "zhovievavému vyzneniu" postavy Patrizie Reggianiovej, ktorú vo filme hrá Lady Gaga. Reggianiová bola právoplatne odsúdená za vraždu svojho bývalého manžela Maurizia Gucciho, ktorý bol jedným z posledných rodinných šéfov pred predajom firmy externým investorom. Podľa nich je Reggianiová vo filme vykreslená ako obeť "machistickej kultúry", ktorá údajne panovala v rodine a firme. Podľa Gucciovcov ich firma bola v 80. rokoch, keď sa odohráva veľká časť deja filmu, naopak k ženám ústretová.

Reggianiová bola v roku 1998 definitívne odsúdená na 29 rokov väzenia za to, že si objednala vraždu svojho bývalého manžela. Prepustená bola predčasne v roku 2016 za dobré správanie.

Dej hviezdne obsadeného filmu sa odohráva predovšetkým v 80. a 90. rokoch, keď v známej módnej firme prebiehalo mnoho vnútorných sporov medzi členmi rozvetvenej rodiny Gucciovcov. Film bol v uplynulých týždňoch uvedený v kinách v USA a ďalších krajinách, a to vrátane Slovenska.