Úspech pri udeľovaní britských cien BAFTA zaznamenala miniséria Môžem ťa zničiť (VIDEO)

Úspech pri udeľovaní britských cien BAFTA zaznamenala miniséria Môžem ťa zničiť (VIDEO) Foto: BBC

Úspech pri udeľovaní tohtoročných televíznych cien britskej filmovej akadémie (BAFTA) zaznamenal dramatický seriál Môžem ťa zničiť (I May Destroy You), zachytávajúci príbeh ženy, ktorá sa snaží obnoviť život po sexuálnom útoku. Získal dve ceny, jednu v kategórii miniséria a druhú v kategórii herečka v hlavnej úlohe, ktorú dostala Michaela Coelová.

 

Dvanásťdielny seriál, ktorý začali v lete vysielať televízna stanica BBC a HBO, sleduje úspešnú černošskú autorku, ktorá sa snaží vyrovnať s otrasným zážitkom. Ten ju stretol, keď bola znásilnená pri večierku usporiadanom s priateľmi v jednom londýnskom bare.

S prázdnymi rukami z udeľovania cien BAFTA naopak odišiel inak úspešný seriál Netflixu Koruna (The Crown). Dielo, ktoré romantizujúcim spôsobom rozpráva ságu britskej kráľovskej rodiny, pritom bolo nominovaných v štyroch kategóriách.

Cenou v kategórii herec v hlavnej úlohe bol odmenený Paul Mescal za svoj výkon pri stvárnení postavy Connora v romantickom seriáli Normálni ľudia (Normal People). Premenil tak svoju vôbec prvú nomináciu na niektorú z cien BAFTA.

Podobne získal prvýkrát cenu britskej filmovej akadémie aj Malachi Kirby, a to za vedľajšiu mužskú rolu v dramatickom seriáli Sekerka (Small Axe). V kategórii herečka vo vedľajšej úlohe sa môže z ocenenia tešiť Rakia Ayolaová za výkon v televíznom filme Anthony.