Warner Bros ponúkne filmy na HBO Max v rovnaký čas ako v kinách

Warner Bros ponúkne filmy na HBO Max v rovnaký čas ako v kinách Foto: Warner Bross

Hollywoodske štúdio Warner Bros bude ponúkať všetky nové filmy na streamovacej službe HBO Max v rovnaký čas ako v amerických kinách. Po mesiaci filmy streamovať prestane a budú sa premietať už len v kinosálach.

Zatiaľ sa nový model bude skúšať budúci rok, uviedlo vo štvrtok štúdio. Spoločnosť vlastnená skupinou AT & T reaguje na slabý predaj lístkov na novo uvádzané filmy a na skutočnosť, že väčšina amerických kín je teraz kvôli pandémii zatvorená. Podľa agentúry AP správa Hollywoodom otriasla.

"Nikto si neželá návrat filmov späť na veľké plátno viac ako my," povedala generálna riaditeľka WarnerMedia Studios a Networks Group Ann Sarnoffová. Uviedla, že spoločnosť si uvedomuje, ako je uvádzanie nových filmov pre kiná dôležité. "Ale musíme to vyvážiť s realitou, že väčšina kín v USA bude pravdepodobne fungovať so zníženou kapacitou po celý rok 2021," dodala.

Diváci, ktorí si predplatia HBO Max, tak budú môcť sledovať filmy, ako je nový Matrix, Godzilla vs Kong alebo Život v Heights bez ďalších poplatkov. HBO Max je k dispozícii len v Spojených štátoch. V zahraničí si záujemcovia budú musieť na 17 filmov, ktoré Warner Bros plánuje budúci rok uviesť, zájsť aj naďalej do kín. Filmy Warner Bros ročne kinám v Severnej Amerike podľa agentúry AP zarobia 1,5 až dve miliardy dolárov.

Krok Warner Bros ešte sťažuje situáciu už tak pandémiou veľmi poškodených amerických kín. Zatvorené museli byť väčšinu tohto roka a otvoriť sa celoštátne mohli až na konci leta s výnimkou niektorých kľúčových lokalít vrátane Los Angeles a New Yorku. Ale pretože väčšina premiér bola posunutá a počet nových nákaz covid-19 opäť rastie, zhruba 60 percent kín sa odvtedy zavrelo znova, napísala agentúra AP.