Slovensko pošle do boja o Oscara film Správa (VIDEO)

Slovensko pošle do boja o Oscara film Správa (VIDEO) Foto: DNA Production

Film Správa produkčnej spoločnosti DNA nominovala Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) do boja o prestížnu cenu americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS) - známej sošky Oscar v kategórii najlepší medzinárodný celovečerný film.

Správa je adaptáciou knihy  knihy Čo Dante nevidel od Alfréda Wetzlera. Stvárňuje príbeh dvoch mladých slovenských židov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval.

"Verili sme tomuto filmu a verili sme tomu, že je dôležité o tejto téme hovoriť. Ale dostať šancu uchádzať sa o najvýznamnejšie filmové ocenenie na svete, je pre každého tvorcu obrovským uznaním. Nesmierne si preto vážime podporu členov Slovenskej filmovej a televíznej akadémie. Ďakujeme aj všetkým kolegom, ktorí na Správe pracovali. Pretože to, že nám dali svoje hlasy, je vďaka nim," povedal producent filmu Rasťo Šesták.

V hlavných úlohách sa predstavia Noel Czuczor ako Freddy a Peter Ondrejička ako Valér. Vo filme sa predstavia aj herci z Poľska, Nemecka, Česka a Luxemburska a viacerí z nich sú vo svojich domovských krajinách veľmi známymi televíznymi a filmovými osobnosťami.

Odporúčame aj: Tvorcovia nového slovenského filmu sa radili s Michaelom Duglasom

Režisérom filmu je Peter Bebjak (Za sklom, Odsúdené, Mesto tieňov, Spravedlnost, Mordparta, Čiara, Marhuľový ostrov, Čistič alebo Zlo.)