Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO) Instagram Lashana Lynch

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

 

Dvadsiata piata bondovka podľa neho začína scénou, keď je James Bond v Craigovom podaní povolaný z odpočinku na Jamajke po odchode z tajnej služby MI6 späť do akcie, aby sa postavil novému zloduchovi. "A potom je tam na začiatku kľúčová scéna, kedy (hlava tajnej služby) M povie: 'Vstúpte, 007' a objaví sa Lashana - čierna, krásna žena," uviedol zdroj.

"Bonda nová 007 samozrejme sexuálne priťahuje a skúsi na ňu svoje obvyklé triky, aby ju zviedol, ale je zmätený, keď nefungujú," dodal. Ukáže sa totiž, že múdra mladá žena nemá v úmysle "skočiť s ním do postele". "No, aspoň nie na začiatku."

Craig ostane Bondom, ale kódové označenie 007 prejde na Lynchovu. "Bond je stále Bondom, ale ako 007 bol nahradený," dodal zdroj.

Tridsaťjeden ročná Lynchová pochádza z Londýna a vo filme debutovala snímkou ​​Fast Girls z roku 2012. Diváci ju ale poznajú predovšetkým ako kapitánku Mariu Rambeauovú z filmu Captain Marvel.

Správa, že novým agentom 007 je zrejme žena, bola podľa britskej tlače na sociálnych sieťach prijatá dobre.

Nová bondovka sa teraz natáča v Taliansku a Spojenom kráľovstve a jej vznik sprevádzajú ťažkosti od doby, čo Craig v roku 2015 vyhlásil, že už ďalej Bonda hrať nechce. V roku 2017 sa síce dal presvedčiť, ale ten istý rok sa réžie vzdal Danny Boyle, ktorý mal nahradiť Sama Mendesa, ktorý už nechcel točiť ďalšie bondovky. Boyle ako dôvod odchodu uviedol spory okolo scenára. Nahradil ho Američan Cary Fukunaga.

Agent 007 bude podľa tlače žena aj vďaka zásahu televíznej scenáristky Phoebe Wallerovej-Bridgeovej, ktorá usúdila, že Bondovská séria sa musí vyvíjať. "Veľa sa hovorilo o tom, či je Bond ešte dnes relevantný kvôli tomu, kto je a ako zaobchádza so ženami. Myslím si, že je to hlúposť a že má stále svoj význam," vyhlásila scenáristka podľa denníka Daily Mail. "Bondovky sa musia vyvíjať a je dôležité, aby so ženami bolo vo filmoch zaobchádzané ako sa patrí. (James Bond) ale nemusí. Musí zostať verný svojej postave," uviedla Wallerová-Bridgeová.