Zverejnili titulnú pieseň k filmu Ostrým nožom od Kirschner. Pozrite si videoklip

Zverejnili titulnú pieseň k filmu Ostrým nožom od Kirschner. Pozrite si videoklip Reprofoto youtube J.K.

Jana Kirschner nahrala titulnú skladbu k novému slovenskému filmu Ostrým nožom, inšpirovanému príbehom vraždy Daniela Tupého.

 

Pieseň Dunaj, ktorá svojím textom, melódiou aj atmosférou citlivo dopĺňa snímku režiséra Teodora Kuhna, sa dostáva do slovenských rádií, píšu tvorcovia.

Ostrým nožom rozpráva fiktívny príbeh Ľudovíta, ktorému neonacisti zavraždia syna. Z útoku sú obvinení štyria páchatelia, pre chybné rozhodnutie sudkyne sa však dostanú na slobodu. Otec, odhodlaný odhaliť pravdu, sa púšťa do nevyrovnaného boja s nečinnou políciou, skorumpovaným súdnictvom aj vládnucou mafiou.

„Pesničku Dunaj som nosila v hlave veľmi dlho. Napokon vznikla takmer náhodne v štúdiu pri jam session. Bola hotová asi za päť minút a nás okamžite prekvapilo, aká silná emócia z nej išla,“ opisuje Jana Kirschner. „Hovorila som si, že toto asi nie je pesnička na platňu. Cítila som však, že sa jedného dňa objaví film, na ktorý bude „sedieť“. Zhodou okolností som asi o týždeň čítala rozhovor s Teom a okamžite som mu napísala. A on mi hneď odpísal – „Áno, je to tá pravá pesnička“,“ povedala speváčka.
Kirschner je autorkou textu. Hudbu skomponovala spolu s Tomášom Fuchsom. Réžisér Teodor Kuhn skladbu zakomponovať priamo do deja snímky.