Najlepší film podľa amerického združenia hercov je Black Panther (VIDEO)

Najlepší film podľa amerického združenia hercov je Black Panther (VIDEO) Foto z filmu

Hlavnú cenu amerického Združenia filmových a televíznych hercov (SAG) získal v nedeľu dobrodružný sci-fi film Black Panther. Ocenenie po najlepšieho herca v hlavnej úlohe získal Rami Malek z filmu o skupine The Queen Bohemian Rhapsody a za najlepšiu herečku kolegovia vyhlásili Glenn Close z drámy Žena.

 

Fim Black Panther režiséra Ryana Cooglera si odniesol hlavnú cenu i napriek tomu, že nebol nominovaný v žiadnej z individuálnych kategórií. Vďaka tomuto úspechu sa radí rovno medzi spolufavoritov na získanie ceny americkej filmovej akadémie Oscar pre najlepší film roku 2018. Najprestížnejšie filmové ceny sa budú udeľovať 24. februára a najviac nominácií, zhodne desať, majú mexická dráma Roma a historická snímka Favoritka.
Black Panther ide do boja o Oscary so siedmimi nomináciami.

V hlavných hereckých kategóriách ceny SAG len upevnili pozície oscarových favoritov 37-ročného Maleka a 71ročnej Close. Obaja triumfovali už pri nedávnom udeľovaní Zlatých glóbusov, o ktorých rozhodujú zahraniční novinári pôsobiaci v Hollywoode.

Agentúra AP upozorňuje, že herci tvoria najväčšie percento americkej filmovej akadémie, takže ich preferencie majú mimoriadne silný vplyv na Oscarov súboj. V posledných desiatich rokoch celkový víťaz cien SAG v polovici prípadov získal aj Oscara pre najlepší film.