Zomrel francúzsky herec Jean Rochefort

Zomrel francúzsky herec Jean Rochefort Foto: TV France


Vo veku 87 rokov zomrel francúzsky herec Jean Rochefort, známy z filmov Veľký blondín s čiernou topánkou, Gróf Monte Christo, či Angelika, markíza anjelov.


O úmrtí informuje agentúra AFP a Le Figaro. Rochefort zomrel v noci na dnes v parížskej nemocnici, kde bol hospitalizovaný od augusta, oznámila agentúr AFP hercova dcéra.

Francúzsky divadelný a filmový herec Jean Rochefort bol trojnásobným držiteľom francúzskeho filmového ocenenia César.

Narodil sa 29. apríl 1930 vo francúzskom Dinan. Herectvo študoval najprv v Paríži, neskôr na konzervatóriu v Nantes. Po štúdiách vystupoval na rôznych divadelných scénach a v kabaretoch.
Od polovice 50. rokov sa začal objavovať aj vo filme a v televízii. V prvých troch dieloch ságy o Angelike hral právnika Françoisa Desgreza.

Vo filme sa výrazne presadil až v 70. rokoch, keď stvárnil hlavné postavy v komédiách Veľký blondín s čiernou topánkou a Návrat veľkého blondína.
V roku 1999 bol ocenený tretím Césarom za svoje celoživotné dielo a prínos francúzskej kinematografii. Počas svojej viac ako päťdesiatročnej kariéry vystupoval vo viac ako 100 rôznych audiovizuálnych dielach.