Kritizovaná Rýchla hra na TV Barrandov skončila (VIDEO)

Kritizovaná Rýchla hra na TV Barrandov skončila (VIDEO) Reprofoto youtube Kluci z Prahy

Vysielanie relácie Rýchla hra, ktoré podľa českej asociácie mobilných operátorov mohol klamať spotrebiteľa, dnes skončilo. Prevádzkovateľ hry pripravuje prepracovanie formátu. ČTK to povedal výkonný riaditeľ Asociácie prevádzkovateľov mobilných sietí Jiří Grund. Hru vysielanú na televízii Barrandov prevádzkovala spoločnosť Telemedia Interactive Production Home Limited so sídlom na Cypre, spoločnosť Barrandov TS prevádzkovateľovi podľa svojho vyjadrenia iba poskytovala vysielací priestor pre teleshopingové bloky.

 

"Sme radi, že požadovaný výsledok dosiahol technický zaisťovateľ platobného systému firma ATS Praha (Advanced Telecom Services, sro) v spolupráci s prevádzkovateľom relácie rýchlo a efektívne. Súčasne veríme, že tento príbeh bude inšpiráciou pre všetkých ostatných prevádzkovateľov platených služieb k tomu, aby komunikácia s ich potenciálnymi zákazníkmi bola transparentná a férová, "povedal Grund ČTK.

Program televízia uvádzala ako telenákup, zároveň ale divákom ponúkal peňažné výhry. Na program operátorov upozornili Janek Rubeš a Honza Mikulka z youtube kanála Kluci z Prahy, podľa ktorých niektorí ľudia na linke relácie prevolali až desiatky tisíc korún.

Po zavolaní na spoplatnené číslo zákazník dostal kód na elektronické predplatné časopisu Sedmička. Moderátor programu však súčasne aktívne motivoval divákov, aby volali do štúdia prostredníctvom spoplatneného čísla a odpovedali na súťažné otázky. Vzhľadom k tomu, že divákom nemuselo byť úplne zrejmé, že hlavným cieľom volania je nákup predplatného časopisu (teleshopping) a nie účasť v súťaži, označili operátori koncept relácii za eticky sporný a v rozpore s kódexom audiotexových služieb a vyzvali prevádzkovateľa aby do dnešného dńa vykonal nápravu.