Bývalý redaktor televízie JOJ si vybral dezinfoscénu a Flašíkovu žurnalistiku

Bývalý redaktor televízie JOJ si vybral dezinfoscénu a Flašíkovu žurnalistiku Reprofoto eReport

Rastislav Ekkert z JOJ prešiel od proruského Hlavného denníka k Fedorovi Flašíkovi.

Potom, ako sa začiatkom roka redaktor Rastislav Ekkert ocitol v cele predbežného zaistenia za šoférovanie pod vplyvom alkoholu, v televízii JOJ skončil. Zakrátko začal písať pre Hlavný denník, ktorý Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) marci tohto roka zablokoval, pretože jeho obsah v zmysle zákona o kybernetickej bezpečnosti vyhodnotil ako bezpečnostné riziko.

„Hlavný denník som si vybral preto, lebo sa mi nepáči ako médiá hlavného prúdu interpretujú to, čo sa v skutočnosti na Slovensku deje,“ povedal Ekkert po príchode do Hlavného denníka pre Omediach.com.

V tomto denníku stihol Ekkert napísať napríklad článok s titulkom „Nenažraný miliardár Gates stále nemá dosť a veští novú pandémiu“, propagovať názory Milana Uhríka, bývalého podpredsedu Vlasti Romana Michelka, statusy o vlastizradcoch od Milana Mazureka či o cenzúre od Ľuboša Blahu.
Krátko pred vojnou písal aj o "hystérii západu" a aj o tom, že Rusku už došla trpezlivosť.

Hlavný denník patrí medzi najčítanejšie dezinformačné platformy na Slovensku. V niektorých mesiacoch mal 5 a dokonca až aj viac ako 7 miliónov zobrazení. Pomáhal si platenými statusmi na facebooku a zdieľaním článkov na sieti mnohých facebookových stránok. Priamo propagoval mnohé prebraté texty od proputinovských ruských analytikov.

Podrobnosti: Štát vypol Hlavný denník, ktorý propaguje Harabina, Chmelára, Blahu, Žitného či Tótha

Od polovičky marca je však Hlavný denník zablokovaný. Od konca mája už Ekkert píše na vnútropolitické oddelenie pre web Fedora Flašíka eReport, na ktorom moderuje novú online politickú diskusiu s názvom Bez cenzúry. Jeho prvými hosťami boli Ľuboš Blaha a Roman Michelko.

Odporúčame aj: Jeden deň organizoval protesty proti prezidentke, druhý deň hodnotil prezidentku ako politológ

Obsah webu Fedora Flašíka je podobný, aký mával Hlavný denník. Nedodržiava zásady serióznej žurnalistiky. Hoci sa tvári ako spravodajský, dáva nekritický priestor hlavne predstaviteľom Smeru, Hlasu, Harabinovej strane, ale aj politickým ambíciám majiteľa - niekdajšieho autora kampaní HZDS či Smeru - Fedora Flašíka. Príkladom je nekritický rozhovor redaktorky Mimi Šrámovej, v ktorom Flašík propaguje svoju politickú iniciatívu Aj ja som Slovensko.