Zachránili sme pre vás kritické komentáre, ktoré Šefčovič schoval

Zachránili sme pre vás kritické komentáre, ktoré Šefčovič schoval Foto: FB M. Šefčovič

Kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič zverejnil údajné vyhrážky nejakých novinárov, ich mená tají. Šefčovič v kampani bez dôkazov spochybnil prácu novinárov.  Na facebooku zverejnil status a fotografiu, kde píše:

 

"Pán Šefčovič, vy žiadne škandály, kauzy nemáte, tak Vás budeme grilovať na škandáloch a kauzách iných." Pravidelne počúvam tieto slová z úst novinárov, napísal na facebooku Šefčovič.

Včera sme požiadali hovorkyňu Šefčoviča Renátu Goldírovú*, aby kandidát na prezidenta zverejnil mená novinárov, ktorých cituje. Hovorkyňa zatiaľ neodpovedala, na naše otázky neodpovedal ani Šefčovič na facebooku, ani jeho admin.

Na mená citovaných novinárov sa pýtali aj mnohí ďalší ľudia v komentároch pod statusom Šefčoviča.

Nikto mená neuviedol.

Odporúčame aj: Smer a SNS chcú z novinárov urobiť poslušné bábky


Namiesto odpovede však admin facebookovej stránky kandidáta na prezidenta a podpredsedu Európskej Komisie mnohé z týchto komentárov zmazal. Mazal konkrétne tie komentáre, ktoré sa pýtali na mená citovaných novinárov, ale aj tie, ktoré kritizovali Šefčoviča alebo stranu Smer, ktorá ho vo voľbách podporuje.

Toto sú niektoré z komentárov, ktoré Šefčovič alebo jeho admin na facebooku schoval:

Na stránke ostali komentáre ľudí, ktorí Šefčoviča chválili, sľubovali, že ho budú voliť, spochybňovali novinárov. Pribúdali aj komentáre od profilov, ktoré vykazujú znaky skupiny falošných diskutérov, ktorá tradične obhajuje na facebooku záujmy Smeru (napríklad profil Kamila Režná). Tu je Screenshot všetkých komentárov, ktoré boli pod statusom Šefčoviča v čase, keď sme zverejnili tento článok. 

*ATUALIZÁCIA 15:15 o odpoveď hovorkyne Šefčoviča Renáty Goldírovej na otázku, ktorí novinári konkrétne povedali vetu, ktorú spomína v statuse Šefčovič: "Tento pohľad zaznel pri viacerých stretnutiach s médiami, ale prirodzene nebudeme konkretizovať mená."