Harabin nemá na poste člena súdnej rady čo hľadať

Harabin nemá na poste člena súdnej rady čo hľadať Reprofoto Markíza

Návrh Štefana Harabina na post člena Súdnej rady SR je podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) dôkaz kšeftovania koalície a ďalší krok k deštrukcii právneho štátu.

„Štefan Harabin nemá na poste člena Súdnej rady SR čo hľadať. Jeho nominácia by bola v právnom štáte absolútne neakceptovateľná. Potvrdzuje sa však, že podpora SNS v prípade Petra Pellegriniho v kandidatúre za prezidenta nebola zadarmo. Kšefty a obsadzovanie štátnych funkcií sú totiž prioritným záujmom tejto vlády. Až potom sú to ľudia, drahé ceny benzínu, zrušené zubné benefity či ceny potravín,“ uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

„Úvaha o Štefanovi Harabinovi ako o členovi Súdnej rady je prihlásenie sa k úplnej deštrukcii právneho štátu spojenej so šikanou všetkých, ktorým, naopak, na demokracii a právnom štáte záleží. Majme v živej pamäti, čoho všetkého bol Štefan Harabin schopný ako minister spravodlivosti, predseda Súdnej rady SR či predseda Najvyššieho súdu SR. Keď povýšil vždy svoje záujmy nad zákon. Ukážkovým príkladom je nevpustenie kontroly na Najvyšší súd SR, za čo bol aj disciplinárne potrestaný,“ doplnila tímlíderka SaS pre spravodlivosť Mária Kolíková.