Fico radil novinárom: Nezačínajte s tým, že zdochol nejaký potkan v ZOO!

Fico radil novinárom: Nezačínajte s tým, že zdochol nejaký potkan v ZOO! Reprofoto TA3

Nadšenie Roberta Fica dnes držalo až do prvej otázky novinárky.


Dnes premiér Robert Fico spolu s ministrom práce sociálnych vecí a rodiny Jánom Richterom zvolal tlačovú besedu, kde sa pochválil, že Slovensko má rekordne najnižšiu nezamestnanosť. Entuziazmus ho opustil po otázke novinárky, ktorá sa spýtala, či za najnižšou nezamestnanosťou nie je skôr novela zákona o službách v nezamestnanosti, na základe ktorej je jednoduchšie vyradiť ľudí z evidencie.

„Pane bože, veď sa tešme! Oznámme slovenskej verejnosti, že nikdy Slovensko nemalo takúto nízku nezamestnanosť ako teraz. Prečo okolo toho špekulujete? Vy máte fakt dojem, že my máme chuť tuto niečo falšovať alebo točiť? Načo by sme to robili! Ja nepotrebujem klamať sám seba," začal Fico a pokračoval príkladom z vlastného života.

Odporúčame aj: Minister Richter: Ospravedlňujem sa novinárke Tódovej

„Aj ráno, keď cvičím a robím tie kliky, tak si ich dobre rátam. Neklamem sám seba. Tešme sa! Povedzte dnes tým ľuďom na Slovensku, že máme historicky najnižšiu nezamestnanosť. Máme historicky najvyššiu zamestnanosť. Veď to je vynikajúca správa. A nezačínajte s tým, že zdochol nejaký potkan v zoologickej záhrade. Dajte toto ako prvú správu, toto nech ľudia počujú, že sa tejto krajine primerane darí!" povedal Fico. Inštrukciám o tom, ako majú novinári informovať, venoval Fico niekoľko minút z tlačovej besedy, na ďalšie otázky už neodpovedal. Kvôli nedostatku času odišiel.

Počas kritiky novinárov si Fico spomenul aj na niekdajšieho ministra financií: "Keby tu stál Ivan Mikláš, tak by ste kričali Aleluja. Hádžete na neho kvety a dávajte mu štátne vyznamenania, lebo on to dokázal... Ale keď to urobila sociálna demokracia, tak sa pýtate, či sme náhodou nesfalšovali zákon. Musím to odmietnuť. My nie sme banda hlupákov!"

Na zázname TA3 odpovedá Fico približne od 10. minúty