Kto koho hrá v seriáli Pravá tvár

Kto koho hrá v seriáli Pravá tvár Foto: JOJ

Televízia JOJ vysiela nový seriál Pravá tvár.

 

 

VIKA (25) je mladé dievča z malého mestečka (Jakubovo) niekde na Orave. Žije so svojou matkou, mladšou sestrou Lenou a jej novorodeným bábätkom Kristínkou. Chodí s Jurajom, ktorý je jej prvým frajerom a sú spolu už od strednej školy. Pracuje v bistre.

V 16 dielnom seriály hrajú: Monika Horváthová, Marek Geišberg, Juraj Hrčka, Anna Javorková, Jana Oľhová, Jozef Vajda, Dáša Mamba Šarkozyová, Alena Ďuránová, Martin Mňahončák, Juraj Ďuriš, Erika Havasi, Vlado Černý, Anna Maľová, Richard Autner, Jana Labajová

Hlavné postavy:

Vika Belanová (Monika Horváthová)

Foto: JOJ

Vika nie je klasická romantická hrdinka. Je kombináciou toho najlepšieho z krehkej slovanskej devy a drsného oravského chlapa. Navonok kvetinka, ktorá vás dokáže v sekunde odzbrojiť – a to doslovne! Z malého oravského mestečka prichádza po samovražde svojej sestry do Bratislavy. Má jeden odvážny cieľ a zároveň si so sebou nesie veľké temné tajomstvo.
Vo veľkomeste si nachádza prácu ako kaderníčka, priateľov (a niektorých naozaj netradičných) a zažije osudovú lásku. Minulosť jej však dýcha na krk a nie je isté, či ju Vika dokáže striasť. Je dosť silná, aby vydržala medzi „mlynskými kameňmi" romantického vzťahu, krvnej pomsty a nepriazňam osudu? Koľko toho jedno útle dievča z Oravy dokáže uniesť?!

Šimon Salanci (Martin Mňahončák)

Foto: JOJ

38-ročný vyšetrovateľ, Marekov starší brat žijúci v zahraničí, trochu záhadný, „drsňák", „macho", veľmi sebavedomý, so silným sexepílom, sukničkár, miluje dobrodružstvo a adrenalín (a svoju motorku, ktorá mu dáva pocit slobody), voči ženám až šovinistický. Nepozerá na to, čo si o ňom myslia iní, stelesnenie mužskosti.

Marek Salanci (Marek Geišberg)

Foto: JOJ

Marek nie je klasický romantický hrdina. Je úspešným korporátnym právnikom, ktorý svojim šarmom a charizmou dokáže dostať na kolená takmer každú ženu, no rovnako rýchlo ju dokáže dostať aj zo svojho domu. Má vo svojich veciach rád poriadok, niekedy je až prehnane pedantný, už ho nebaví chaos, ktorý so sebou nesú zástupy zlatokopiek. Má problém sa zamilovať, no príchod Viky mu môže skomplikovať život oveľa viac, ako by tušil a chcel. Vika prinesie až príliš veľkú dávku „chaosu" do jeho nalinkovaného, usporiadaného, staromládeneckého právnického života.

Yvann/Yvonn (Ivan Hajden) (Juraj Hrčka)

Foto: JOJ

37-ročný kaderník a majiteľ salóna Afrodite, mierne (ale iba trochu) manio-depresívny, občas negatívne naladený, no o pár dní totálne „rozšantený" extrovertný excentrik. Trochu zmätený muž a smoliar. Má zvláštnu (utajovanú) záľubu. Je to dobrák od kosti. Avšak nemá podnikateľského ducha, nie je organizačne schopný a nechá sa ľahko oklamať, zmanipulovať. Je veľmi citlivý a zraniteľný. Má dominantú matku (volá ju „mamičku"), ktorú síce miluje, no bojí sa jej.

Saša (Dáša „Mamba" Šarközyová)

Foto: JOJ

Alexandra Jacková - 33-ročná kaderníčka, ktorá sa zamestná u Yvanna s Vikou, veselá kopa, ukecaná, zvedavá, ale pracovitá a šikovná, večne dobre naladená a plná energie, ktorú by mohla rozdávať, stará sa o seba, má skvelú postavu. Ruky sa jej pri strihaní hýbu tak rýchlo ako ústa. Jej najväčším bonusom je, že veští z vlasov, čo pritiahne špecifickú klientelu nešťastných paničiek a dám do kaderníctva.

Kamila Matyášová (Anna Javorková)

Foto: JOJ

70-ročná bohatá dáma, stará „Bratislavčanka" z váženej rodiny, ktorá má rôzne aktivity a pár výstredných koníčkov, vďaka jednému z nich sa spriatelí s mladou Vikou, ktorú si ihneď obľúbi. Trochu „exotická", na jednej strane „stará panna" zatrpknutá voči mužom (žijúca sama vo svojej vile), silná feministka, no na druhej strane veľmi elegantná a ženská, na svoj vek aktívna a akčná.

Vlado (Richard Autner)

Foto: JOJ

Vladimír Dráb - 28-ročný militantný muž, majiteľ bytu, kde sa nasťahuje Vika, frajer Vikinej kamarátky Mony. Má len jednu nohu (druhú má od kolena protézu). Chronický klamár!

A nenapraviteľný podvodníček. Zbožňuje všetko, čo súvisí s vojnou, armádou, zbraňami. V domácnosti je však tak trochu pod papučou. A tiež je drustrovaný zo vzťahu na diľaku (Mona je vkuse na cestách) a voči Vike má od začiatku nepriateľský vzťah.

Mona (Erika Havasiová)

Foto: JOJ

(Monika Uhliarová) – 26-ročná letuška, partnerka Vlada, bývalá spolužiačka Viky (zo strednej), miluje nakupovanie, má zvonivý smiech, s Vladom majú taliansky vzťah (sex/hádka, skoro-rozchod, zmierenie...). Na Slovensku býva málo kvôli práci.

Juro (Juraj Ďuriš)

Foto: JOJ

Juraj Zagor– 26-ročný, prvá Vikina láska, hodnotovo a názorovo jednoduchý chalan, ktorý Viku stále miluje a je ochotný sa zmeniť, aby ju získal späť, je na ňu až chorobne naviazaný, s občas až psychopatickými prejavmi správania.

Preban (Jozef Vajda)

Foto: JOJ

Adrian Preban (cca 60) – Kamilin sused, arogantný politik, slizký had, zbohatlík, žijúci so svojou rodinou vo vile vedľa Kamily. Intrigán s vyššími politickými ambíciami. Patriarchálne zložený.